fbpx

Как да промените вашата рутина за грижа за кожата от зима към пролет?

Как да промените вашата рутина за грижа за кожата от зима към пролет?

След месеци сняг, киша и студени температури, пролетта най-накрая е на хоризонта. Зимата си тръгва (добре де, почти), като взема със себе си най-мрачните настроения, както и сухата и сърбяща кожа. И докато прекарахме първата част на 2021, използвайки серуми, балсами и масла, по-топлият въздух и повишената влажност водят то това кожата ни да претърпи шок.

Как тогава да подготвим лицето си за по-слънчевите дни които предстоят?

Смяната на хидратиращия крем с нещо малко по-леко е от ключово значение. Препоръчват се продукти базирани на формула, която съдържа хиалуронова киселина или такива на водна основа. Съществува тенденцията, нашата кожа да задържа повече вода през пролетта и лятото, така че няма да имате нужда от толкова много защита. Може да се възползвате от хидратиращата маска за лице на MOSENA. Тя е подходяща за всекидневна употреба както и поддържа вашата кожа овлажнена и сияеща. 

Може да се каже, че най-важната част от вашата рутинна през пролетта е почистването на вашата кожа. Есенциално е всеки ден да почиствате вашата кожа на лицето – сутрин и вечер, използвайки мицеларна вода или просто топла вода. Може също да пробвате почистващата пяна за лице на MOSENA, която е способна да почисти вашата кожа в дълбочина.

Изхвърлете козметичните продукти, които са над дванадесет месеца.

Старите продукти могат да натрупат бактерии, което води до запушени пори и изсушена кожа. Четките за грим също често биват пренебрегнати защото могат да съхраняват нежелани микроби и вируси. Препоръчва се четките да се мият поне веднъж седмично с обикновен сапун за ръце и да се подсушат със сешоар. Нещо, което е толкова просто, може да окаже огромно влияние върху цялостното здраве на кожата.

Постоянните слънчеви дни са зад ъгъла и затова е важно да полагаме нужната грижа за нашата кожа за да може да я поддържаме в съвършеният ѝ вид. 

Facial Creams
Consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Face Colors
Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

X