fbpx

Какво може хиалуроновата киселина

Овлажнява кожата

Хиалурон или хиалуроновата киселина (HA) е прозрачно вещество, което тялото ни произвежда по естествен начин, и което е отговорно за влажността на кожата. В човешкото тяло 50% от съдържанието на HA се намира в кожата. HA се среща най-често в дермиса, а не в епидермиса. Останалата част от нея е разпръсната по различни тъкани в тялото.

Дълбока хъдратация

Това често използвано в козметиката вещество има огромен потенциал – не само за подмладяване, но и за медицински цели. Хиалуроновата киселина присъства в тялото на всеки човек – осигурява жизнена дейност на кожните клетки и стимулира производството на нови колагенови и еластинови влакна.

Важно свойство на хиалуроновата киселина е, че привлича към себе си водата, поради което придава на кожата здрав и младежки вид. В козметиката вълшебното вещество изпълнява широк спектър от задачи. В зависимост от концентрацията и плътността и може да се използва за повърхностна хидратация, за изглаждане на бръчки, за лифтинг. Коктейл от хиалуронова киселина (с не по-малко 60% в състава) се прилага за лечение на акне, косопад и много други естетични проблеми.

Facial Creams
Consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Face Colors
Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

X