fbpx

Как се нанасят лист маски стъпка по стъпка

Лист маските имат много преимущества за кожата. Освен увеличаването на нивото на водата, те набавят на кожата ни съставки, съществено важни за снабдяване с липиди в натуралната липидна бариера. Какви са другите преимущества на лист маските и какво е нанасянето стъпка по стъпка ?

Лист маски – преимущества

Лист маските – освен че набавят овлажняване и позволяват бързото абсорбиране на активни съставки – имат много други преимущества. Първо, те са най-добри от всички при пътуване и преди голямо събитие. Ефективно SOS за кожата през летните ваканции или момент преди важно празненство. Благодарение на лист маските, кожата си възвръща здравия и блестящ вид. Лесната употреба е друго преимущество, което прави нанасянето по-лесно по време на пътуване. Не е нужно да си смесвате съставките сами, за да е подходяща за употреба маската точно след като я извадите от опаковката. Освен това, тя не се стича по лицето, не цапа дрехите и не изисква миене. Ето това прави лист маските изключително хигиенични.

Друго добро нещо е релаксиращото действие. Моментът, в който я нанесете на кожата, чувствате приятна тръпка, последвана от чувство на релаксация и регенерация. Лист маските осигуряват на кожата ни удоволствие, както и ценни витамини и минерали.

Разнообразието е друга причина да пробвате лист маските. Можете да избирате, отчитайки типа си кожа, проблемите и дори сезона на годината.

Как се нанасят лист маски стъпка по стъпка?

Лист маските трябва да се нанасят в съответствие с корейския ритуал за грижа за кожата, след почистване на лицето два пъти – с масло и после с измиващ гел – и използване на тоник.

Започнете третирането, отваряйки опаковката и изваждайки маската. Може да си вземете и кърпа, в случай, че маската капне в серума, в който се кисне. След това проверете дали има пластмасов филм на маската. Ако е така, свалете го и нанесете маската, така че дупките за очите, носа и устните да са на правилните места. Сега загладете останалата есенция по кожата на врата, раменете и ръцете. Оставете маската толкова дълго, колкото предлага производителят – обичайно е 20-30 минути. След това, свалете маската и я изхвърлете. Не премахвайте есенцията; нека вместо това се абсорбира. Накрая нанесете овлажнител.

Добави в кошницатa