fbpx

Какво може хиалуроновата киселина

Хиалурон или хиалуроновата киселина (HA) е прозрачно вещество, което тялото ни произвежда по естествен начин, и което е отговорно за влажността на кожата. В човешкото тяло 50% от съдържанието на HA се намира в кожата. HA се среща най-често в дермиса, а не в епидермиса. Останалата част от нея е разпръсната по различни тъкани в тялото.

Това често използвано в козметиката вещество има огромен потенциал – не само за подмладяване, но и за медицински цели. Хиалуроновата киселина присъства в тялото на всеки човек – осигурява жизнена дейност на кожните клетки и стимулира производството на нови колагенови и еластинови влакна.

Важно свойство на хиалуроновата киселина е, че привлича към себе си водата, поради което придава на кожата здрав и младежки вид. В козметиката вълшебното вещество изпълнява широк спектър от задачи. В зависимост от концентрацията и плътността и може да се използва за повърхностна хидратация, за изглаждане на бръчки, за лифтинг. Коктейл от хиалуронова киселина (с не по-малко 60% в състава) се прилага за лечение на акне, косопад и много други естетични проблеми.

Добави в кошницатa