fbpx

Акнето породено от постоянното носене на маска за лице е реалност.

А ето и няколко начина, чрез които можем да се справим с него.

Акнето породено от носенето на маска за лице е нещо съвсем истинско. То може да се отнася до няколко различни проблема с кожата на лицето, включително акне, фоликулит, розацея или периорален дерматит, които са възпалителни обриви, включващи кожата около устата, където често се проявяват с появата на червени подутини и люспеста кожа.

За съжаление, носенето на предпазна маска влошава състоянието на акнето, тъй като частта, която покрива лицето задържа всички бактерии от устата в капан върху кожата.

Страдате от акне породено от постоянното носене на предпазна маска за лице? Ето и няколко препоръки, които може да спазваме за да се справим с него.

Трябва ли да спрете да носите предпазна маска за лице, ако виждате поява на акне на кожата на лицето?

Абсолютно не. На публично място трябва да носите предпазната маска за лице, за да помогнете за намаляване на разпространението на ковид. Ако сте сами е препоръчително да не носите предпазвана маска за лице за да може да позволите на вашата кожа да диша.

Гримът под предпазната маска за лице влошава ли състоянието на акнето?

Колкото повече грим носите, толкова повече бактерии задържате върху кожата си. Ако не изпирате често предпазната си маска за лице, това може да ускори влошаването на състоянието на акнето.

Колко често трябва да измивате вашето лице?

Измиването на лицето сутрин и вечер спомага за подобряването на състоянието на вашата кожа. Може да използвате топла или мицеларна вода за да измиете вашето лице. Пяната за лице MOSENA има две действия – измива и почиства в дълбочина кожата на вашето лице.

Съществуват ли предпазни маски за лице, с които може да избегнете  появата на акне?

Всъщност не, макар че предпазните маски направени от памук спомагат на кожата да диша по-добре. Добро правило, по което може да се водите за определяне дали вашата маска е “добре дишаща”, е ако можете да виждате през нея, когато е изложена на светлина.

Коментари

  • I heard something like this, but not in such detail, but where did the material come from?
    China and France suffer with expressed displeasure with the new defense contract between the Merged States, the Combined Kingdom and Australia – although for disparate reasons. Beijing in answer wants to touch the Asia-Pacific Business Pact.
    More message here site

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

X